Spørsmål og svar om bagasje

Her finner du informasjon om hva som er tillatt og ikke tillatt i håndbagasje, og innsjekket bagasje. Her er også en oversikt over gjenstander som er forbudt å ta med på flygingen. Vær oppmerksom på at andre land kan ha strengere regler. Det kan lønne seg å ta kontakt med flyselskapet ditt og sjekke hva som gjelder der du skal reise.

Viser treff 25 til 36 av 92

Kjøtt

Kjøtt er tillatt i håndbagasjen, mens kjøttfarse regnes som flytende og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Frukt

Hel frukt, som eple, melon, tomat og appelsin er tillatt i håndbagasjen.

Sprøyter og sprøytespisser

Sprøyter og sprøytespisser er tillatt å ta med i håndbagasjen.

Padleårer

Padleårer kan tillates i håndbagasjen, men dette bør sjekkes med flyselskapet du skal reise med.

Håndjern

Håndjern kan tillates i håndbagasjen, men dette bør sjekkes med flyselskapet du skal reise med.

Bowlingkule

Bowlingkuler kan være tillatt i håndbagasjen, men dette må sjekkes med flyselskapet du skal reise med.

Redningsvest med gasspatroner

Redningsvest med inntil 2 små gasspatroner, CO2 eller annen div. 2.2 gass, og inntil 2 reserve gasspatroner er tillatt i håndbagasjen.

Lighter

Én lighter per person er tillatt i håndbagasjen. «Zippo»-type lightere er også tillatt dersom drivstoffet er absorbert i vatt/bomull i «tanken». Lightere der drivstoffet ikke er absorbert

Stormkjøkken og drivstoffbeholdere

Stormkjøkken med drivstoffbeholdere som aldri har vært i bruk, det vil si aldri har inneholdt brannfarlig væske, er tillatt i håndbagasjen og innsjekket bagasje.

Rogn, hele fiskeegg

Rogn, hele fiskeegg er tillatt i håndbagasjen.

Bunad

Bunad og bunadssmykker kan tas med i håndbagasjen. Men bunadskniver må sendes i innsjekket bagasje eller i spesialbagasje.

Hoverboard

Hoverboard kan tas med som håndbagasje eller innsjekket håndbagasje, men på grunn av fare for brann anbefales det ikke å sende hoverboards i innsjekket bagasje. Flere flyselskap har

Side