Hopp til innhold

Spørsmål og svar om bagasje

Her finn du informasjon om kva som er tillate og ikkje i handbagasje og innsjekka bagasje. I tillegg finn du ei oversikt over gjenstandar som er forbodne å ta med på flyginga. Ver merksam på at andre land kan ha strengare reglar. Det kan løne seg å ta kontakt med flyselskapet ditt og sjekke kva som gjeld der du skal reise.

Viser treff 73 til 84 av 92

Sparkesykkel

Sparkesykkel kan tillates i håndbagasjen, men dette bør sjekkes med flyselskapet du skal reise med.

Sprettert og slynge

Spretterter og slynger er ikke tillat å ha med i håndbagasje men kan tas med i innsjekket bagasje. Dette fordi spretterter og slynger regnes som innredninger som kan avfyre prosjektiler og

Springkniv-kam

En kam som ser ut som en springkniv når den er foldet, vil i foldet tilstand se ut som den kan forårsake alvorlig skade. Den er derfor ikke tillatt i håndbagasje, men kan tas med i innsjekket

Sprøyter og sprøytespisser

Sprøyter og sprøytespisser er tillatt å ta med i håndbagasjen.

Spyd

Gjenstander med en skarp spiss som kan forårsake alvorlig skade er ikke tillatt å ta med i håndbagasjen, men kan tas med i innsjekket bagasje.

Startpistol og signalpistol

Disse gjenstandene er ikke tillatt å ta med på flyturen.

Stearinlys og telys

Stearinlys og telys kan tas med i håndbagasjen.

Stormkjøkken og drivstoffbeholdere

Stormkjøkken med drivstoffbeholdere som aldri har vært i bruk, det vil si aldri har inneholdt brannfarlig væske, er tillatt i håndbagasjen og innsjekket bagasje. Stormkjøkken og

Strikkepinner

Strikkepinner er tillatt i håndbagasjen. De står ikke på lista over forbudte gjenstander, og anses ikke å kunne benyttes som våpen. Du kan ta med deg vanlige strikkepinner av normal størrelse.

Sverd og sabler

Kan ikke tas med i håndbagasje, men er tillatt i innsjekket bagasje.

Sykkelpatroner

Inntil 4 patroner med karbondioksid (eller annen ikke-brennbar gass) á maks 50mL (28g-patron) kan være tillatt i håndbagasjen, men dette må du få tillatelse av flyselskapet til å ta med.

Syltetøy

Syltetøy regnes som flytende, og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Side