Spørsmål og svar om bagasje

Her finner du informasjon om hva som er tillatt og ikke tillatt i håndbagasje, og innsjekket bagasje. Her er også en oversikt over gjenstander som er forbudt å ta med på flygingen. Vær oppmerksom på at andre land kan ha strengere regler. Det kan lønne seg å ta kontakt med flyselskapet ditt og sjekke hva som gjelder der du skal reise.

Viser treff 1 til 12 av 92

Fyrverkeri og annet pyroteknisk utstyr

Dette er ikke tillatt å ha med på flygingen, fordi det regnes som sprengstoffer, brannfarlige stoffer og innretninger som kan forårsake alvorlige skader eller

Detonatorer og lunter

Detonatorer og lunter er ikke tillatt å ha med seg seg på flyreiser, verken i innsjekket bagasje eller i håndbagasjen.

Medisinsk utstyr med litiumbatterier

Medisinsk utstyr med litiumbatterier under 100Wh kan plasserer i håndbagasje eller innsjekket bagasje uten at flyselskapets tillatelse må innhentes.

Balltre

Balltre er ikke tillatt i håndbagasjen, men kan tas med i innsjekket bagasje.

Springkniv-kam

En kam som ser ut som en springkniv når den er foldet, vil i foldet tilstand se ut som den kan forårsake alvorlig skade. Den er derfor ikke tillatt i håndbagasje, men kan tas med i

Syltetøy

Syltetøy regnes som flytende, og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Proteindrikk og sportsdrikk

Proteindrikk og sportsdrikk regnes som flytende, og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Prim, muggost og smøre-ost

Disse ostene regnes som flytende, og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Tannkrem

Dette regnes som flytende, og det kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Sag

Vanlig og batteridreven sag kan ikke tas med i håndbagasje, men er tillatt i innsjekket bagasje.

Skrujern og meisel

Verktøy med et blad eller skaft som er lengre enn 6 cm og kan brukes som våpen, f.eks. skrujern og meisler, kan ikke tas med i håndbagasje, men kan tas med i innsjekket

Boremaskin, bor og elektrisk drill

Disse gjenstandene kan ikke tas med i håndbagasje, men kan tas med i innsjekket bagasje.

Side