Hopp til innhold

Spørsmål og svar om bagasje

Her finn du informasjon om kva som er tillate og ikkje i handbagasje og innsjekka bagasje. I tillegg finn du ei oversikt over gjenstandar som er forbodne å ta med på flyginga. Ver merksam på at andre land kan ha strengare reglar. Det kan løne seg å ta kontakt med flyselskapet ditt og sjekke kva som gjeld der du skal reise.

Viser treff 37 til 48 av 92

Kampsportsutstyr

Kampsportsutstyr med skarp spiss eller egg kan ikke tas med i håndbagasje, men kan sjekkes inn.

Kaviar

Kaviar på tube regnes som flytende, og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Kjøtt

Kjøtt er tillatt i håndbagasjen, mens kjøttfarse regnes som flytende og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Kniv

Kniver med bladlengde over 6 cm er ikke tillatt i håndbagasje, men kan tas med i innsjekket bagasje. Plastbestikk og butte "smørkniver" regnes ikke som kniver, og kan tas med.

Kokosnøtt og kokosmelk

Kokosnøtter er tillatt å ta med i håndbagasjen, men kokosmelk kan kun tas med i begrenset mengde, det vil si i beholdere på 100ml. Større mengder kokosmelk må tas med i innsjekket bagasje.

Krykker

Krykker er tillatt i håndbagasjen.

Lekepistol og våpenimitasjoner

Du kan ta med lekepistoler som overhodet ikke kan forveksles med ordentlige våpen i håndbagasjen. Lekevåpen, etterligninger og imitasjoner som kan forveksles med reelle våpen er ikke tillatt.

Leppestift, solstift og dekkstift

Dette er tillatt i håndbagasjen.

Lighter

Én lighter per person er tillatt i håndbagasjen. «Zippo»-type lightere er også tillatt dersom drivstoffet er absorbert i vatt/bomull i «tanken». Lightere der drivstoffet ikke er absorbert i vatt

Lipgloss

Lipgloss regnes som flytende, og kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter.

Luftpistol

Luftpistol og andre luftvåpen er ikke tillat å ha med i håndbagasje, men kan sendes i innsjekket bagasje. Disse regnes som innretninger som kan, eller som tilsynelatende kan, forårsake alvorlige

Matpakke

For eksempel brødskive med smør og pålegg, eller kjeks med fyll er tillatt å ta med i håndbagasjen.

Side