Hopp til innhold

Merking av dronen

Drone med QR-kode som ligger i en hånd
Eksempel på merking av drone med QR-kode.

De nye reglene stiller krav til at dronen din merkes med operatørnummer.

Operatørnummeret skal være på utsiden av dronen, og være leselig når dronen står på bakken. Dersom merkingen vil spolere realismen til et modellfly, eller dronen er for liten for merking på utsiden, kan man plassere merkingen på innsiden der batteriet sitter.

Man kan også konvertere operatørnummeret sitt til en QR-kode og merke dronen sin med denne i stedet. QR-koden må du selv lage ved å lime operatørnummeret ditt inn i en QR-kodegenerator.

Operatørnummeret ditt finner du på flydrone.no under "operatørinformasjon" når du har registrert deg. Dette må ikke forveksles med nummeret på pilotbeviset eller QR-koden der.

De tre siste symbolene i nummeret er hemmelige, og skal ikke brukes til merkingen. Disse symbolene må brukes for å kunne legge nummeret ditt inn i systemet for fjernidentifikasjon (remote ID).

Ut over merking med operatørnummer, kan dronen merkes som man vil. Det kan være lurt å merke med navn og telefonnummer også. Man kan også fortsette å bruke sin LN-merking hvis man har hatt det som RO-operatør, så lenge det nye operatørnummeret også er med.

Skjermdump fra flydrone.no

Skjermdump fra flydrone som viser et fiktivt operatørnummer.