Hopp til innhold

Akrorettighet

Dette er en rettiget til å fly luftakrobatikk. Rettigeten gir typisk mulighet for roll og loop og andre unormale manøvre.

Akroflyging en bevisst manøver som omfatter en brå endring i et luftfartøys flygestilling, en unormal flygestilling eller en unormal akselerasjon, som ikke er nødvendig for normal flyging eller ved undervisning i forbindelse med andre sertifikater eller rettigheter enn rettigheter til akroflyging.

Hvilke sertifikater kan tilknyttes rettigheten?

En akrorettighet kan tilknyttes både motorfly og seilfly, samt mellomgruppen turmotorglidere (Touring Motor Glider, TMG). Når det gjelder motorfly, kan rettigheten legges til alle sertifikater fra og med LAPL(A) og oppover. Legg merke til at rettigheten ikke kan knyttes til helikoptersertifikater.

Oppnåelse

Det finnes egne såkalte akrokurs. De fleste som har tatt et slikt, anbefaler det varmt. Ikke bare er det moro, men det viser hva flyet gjør når det manøvreres utenfor det normale. Flygere som håndterer flyet selv i unormale situasjoner, kan tenkes å bli sikrere flygere. Av den grunn anbefales et slikt kurs, selv om du bare skal fly i det normale regimet.

Følgende skjema skal benyttes for å søke om denne tilleggsrettigheten