Hopp til innhold

Veileder om trening i småfly

Foto: Harald Hagen

Vi har utarbeidet denne veilederen for å gi deg noen tips for å sikre deg god opplæring. Flygeferdigheter er ferskvare. Derfor er det også viktig med godt vedlikehold.

En ny flytype byr gjerne på nye erfaringer, opplevelser og utfordringer. Dette er en fin og viktig del av friheten. Det er derfor også viktig at du forbereder deg godt og søker nødvendig hjelp og veiledning. Husk at mer flyging gjør deg til en sikrere flyger – Hvis du gjør det riktig.

Å lære seg å fly en ny flytype kan være mer omfattende enn hva du kanskje først tror. Det er viktig å sette seg grundig inn i både utrustning og egenskaper. Derfor bør treningen innholde mer enn en enkel flytur eller klubbutsjekk. Opplæringen bør skreddersys og innholde grundig bakketrening, selvstudie og flygetrening til du har nødvendig ferdighetsnivå og ikke er passasjer i eget fly.

Har du kommentarer, innspill eller kanskje video eller bildemateriale vi kan bruke i veilederen? Send oss gjerne en e-post til postmottak@caa.no og merk e-posten; trening i småfly