Hopp til innhold

Vinner av Sikkerhetsprisen 2019

Foto: Mali Malmedal/Luftfartstilsynet

Vinneren av Sikkerhetsprisen 2019 annonseres hvert år under Luftfartskonferansen. I år er intet unntak, og seieren går til Stiftelsen Norsk Luftambulanse!

Sikkerhetsprisen for 2019 går til Stiftelsen Norsk Luftambulanse, for deres utarbeidelse av appen HemsWX – en værapplikasjon for mobile enheter som viser relevant operativ informasjon om værdata, og gir tilgang til sanntidsbilder fra værkameraer, plassert på strategiske steder i Norge. Den gir også værprognoser fra met.no og informasjon om lokale trykk- og temperaturmålinger og informasjon om høyde på skylag.

Appen er gratis for alle innen allmennflymiljøet, og den gir særlig de flygerne som flyr etter visuelle flyveregler et godt verktøy for å planlegge sine flyvninger bedre, og dermed gjennomføre en trygg flyvning.

Luftfartstilsynet kan med glede overrekke prisen til Stiftelsen Norsk Luftambulanse for godt sikkerhetsarbeid i 2019.

 

Stiftelsen Norsk Luftambulanse har valgt å dele mobilappen med andre aktører. Sikkerhet i luftfart er i stor grad tuftet på åpenhet om informasjon, og Sikkerhetsprisen er sånn sett en anerkjennelse av dette.sier Luftfartsdirektør Lars Kobberstad.

Publisert: 28.01.2020