Hopp til innhold

Høring av søknad om opprettelse av midlertidig restriksjonsområde Mjølfjell

Forsvaret har søkt Luftfartstilsynet om opprettelse av et midlertidig restriksjonsområde i området Mjølfjell ved Voss i Vestland fylke.

Se vedlagt søknadsbrev.

De beskriver et behov for å fly doner i dette området, både innenfor og utenfor synsrekkevidden, dag og natt.  Av hensyn til flysikkerheten, og for å hindre innsyn i Forsvarets aktiviteter, er det nødvendig at sivile luftfartøy ikke beveger seg inn i området i denne perioden. Forsvaret planlegger imidlertid gjøre unntak for politi, militær, søk og redning, eller etter særlig godkjenning fra luftforsvarets operasjonssenter (JAOC).

Utstrekningen av området er tilsvarende fareområdet EN D255 Mjølfjell. Forsvaret har behov for restriksjonsområdet i tidsperioden 11. November kl 0800L til 29. November kl 1530L, med real time aktivering av området 30 minutter før.

Det er kort tid til Forsvaret har behov for dette området, og Luftfartstilsynet rekker derfor ikke å gjennomføre en vanlig høringsprosess. Vi ber om høringsinnspill senest 30. Oktober 2024. Merk gjerne innspillene med saksnummer 24/43224.

Publisert: 16.10.2024