Hopp til innhold

Midlertidig restriksjonsområde over Geiranger

Geiranger, Norge.
Geirangerfjorden, Norge. Foto: Krisjanis Mezulis / Unsplash

Det vil opprettes et midlertidig restriksjonsområdet over Geiranger i månedsskiftet august/september for at politiet skal kunne ivareta sikkerheten for gjester og publikum i forbindelse med et arrangement.

Luftfartstilsynet har vedtatt en forskrift om opprettelse av midlertidig restriksjonsområde over Geiranger i Stranda kommune. Restriksjonsområdet er gitt benevnelsen «EN R444 Geiranger 2024». 

Restriksjonsområdet blir gjort gjeldende fra 30. august 2024 kl. 06:00 og varer til og med 1. september 2024 kl. 23:59 lokal tid.

Området har horisontal utstrekning utformet som en sirkel med en radius på 2,0 nautiske mil rundt følgende fotpunkt oppgitt i grader, minutter og sekunder i WGS84: 62°05'53" N 007°12'03" E.

Restriksjonsområdet har vertikal utstrekning fra vannet/bakken og opp til 8500 fot AMSL.

All flyging i restriksjonsområdet er forbudt for alle luftfartøyer, inkludert ubemannet luftfartøy og modellfly, med mindre særskilt tillatelse er gitt av Møre og Romsdal politidistrikt.

Søknad om særskilt tillatelse skal sendes per e-post til post.moreogromsdal@politiet.no og merkes «Søknad om dispensasjon- Luftromsrestriksjon- Geiranger. Ref.: OraOO3».

Forbudet gjelder likevel ikke for flyginger i forbindelse med militær aktivitet, ambulanseoppdrag, flyginger utført av politiet eller søk- og redningstjenesten. Slike flyginger bør så langt det lar seg gjøre avklares med Politiet på telefonnummer 701 18 700 før de gjennomføres.

Sist oppdatert: 12.07.2024