Hopp til innhold

Program for Luftfartskonferansen 2021 | DIGITAL

Siri Lill Mannes

Konferansen vil ledes av tidligere TV2-profil Siri Lill Mannes. Temaet for årets konferanse er kriseåret som har vært og utfordringene luftfarten har stått overfor. Men vi vil også se på hvilke muligheter som har oppstått under denne ekstraordinære situasjonen, og hvordan luftfartsbransjen kan bli enda mer robust i fremtiden. Merk at denne siden gjelder plenumsprogrammet for dag én av konferansen. For parallellsesjonene dag to, klikk på lenken under.

Plenumsprogram 26. januar

Endringer kan forekomme.


09:00–09:10

Åpning av Luftfartskonferansen 2021 | DIGITAL

Ved konferansier Siri Lill Mannes.


09:10–09:30

Statsrådens åpningstale

Knut Arild Hareide, samferdselsminister
Hareide har fått det ærefulle oppdraget med å åpne Luftfartskonferansen 2021 | DIGITAL. Hør hva statsråden har å si om viktigheten av en robust luftfart i et land som bruker fly som om det var buss.


09:30–09:50

Luftfartsdirektørens åpningsforedrag

Lars Kobberstad, luftfartsdirektør, Luftfartstilsynet
Luftfartsdirektørens åpningsforedrag der han ser tilbake på året som har gått for norsk luftfart med fokus på flysikkerhetsresultater, bærekraft og samfunnsnytte.


09:50–10:00

PAUSE

Kort pause med musikk fra Orions Belte. Strekk på beina, hent deg en kaffekopp og nyt musikken mens du gjør deg klar for neste foredrag.


10:00–10:30

Fra tettpakket luftrom til åpen himmel – hvordan skal europeisk luftfart hente seg inn igjen?

Eamonn Brennan, Director General, EUROCONTROL
I 2019 var Eamonn Brennan på Luftfartskonferansen i Bodø og snakket om hvordan det travle luftrommet over Europa var EUROCONTROLs største utfordring. I dag er situasjonen ganske annerledes; hvordan har EUROCONTROL håndtert den krevende situasjonen og hva vil bli de neste store oppgavene for europeisk luftfart og EUROCONTROL i fremtiden?


10:30–10:50

Etterpestklokskap – hvordan kan erfaringer fra tidligere pandemier og livet under koronaen forberede luftfarten på framtida?

Karl-Fredrik Tangen, samfunnsgeograf og førstelektor ved Høyskolen Kristiania
Samfunnsgeograf Karl-Fredik Tangen kommer for å snakke om å orientere seg mot verden etter pandemien. Hvordan har tidligere pandemier satt spor som varer, hva har mennesker og organisasjoner lært det siste året som luftfarten må forholde seg til?


10:50–11:00

PAUSE

Musikk ved Orions Belte.


11:00–11:25

Er fremtiden ubemannet?

Knut Roar Wiig, CEO, Nordic Unmanned
Droner er rimelige i drift, forurenser lite og kan brukes til mye. Knut Roar Wiig forteller om en næring i vekst, som tar sikkerhet på alvor.


11:25–11:50

Digital risiko – hva kan vi forvente framover?

Bente Hoff, leder for norsk cybersikkerhetssenter, NSM
Når covid-19 er bekjempet, hva blir den neste krisen innen luftfart, og hvordan kan vi best forberede oss? Bente Hoff i Nasjonal sikkerhetsmyndighet forteller om erfaringer fra Nasjonalt cybersikkerhetssenter


11:50–12:35

LUNSJ

45 minutters lunsjpause innledes med uformell sofaprat i studio.


12:35–13:00

I krisens førstelinje

Sissel Vian, leder for Widerøes Kabinforening og Parat Kabinforbund
Hør om hvordan har det vært å oppleve usikkerheten med pandemien på bakken og inne i selve kabinen. Leder for Parat Kabinforbund og Widerøes Kabinforening, Sissel Vian, har selv jobbet som kabinpersonell under krevende forhold, og opplevd en hverdag preget av uro, usikkerhet rundt regelverk og frykten for smitte.


13:00–13:30

Wizz Air's inntreden i norsk innenriksmarked

József Váradi, Chief Executive Officer, Wizz Air
Hør Wizz Air's CEO, József Váradi, fortelle om hvorfor de valgte å satse på norske innenriksruter, hvordan covid-19-krisen har formet deres selskap og hvilke planer de har for fremtiden.


13:30–13:40

PAUSE

Musikk ved Orions Belte.


13:40–14:05

Å ta sjansen i en urolig tid – Etableringen av Flyr, et nytt norsk flyselskap

Erik Braathen, Grunnlegger av Flyr
Erik. G. Braathen, investor, gründer og flyarving, går i mot alle odds og starter et nytt flyselskap midt i koronakrisen. Hva gjør at de velger å starte flyselskap midt i luftfartens største krise noensinne?


14:05–14:30

SAS gjennom koronakrisen, og inn i fremtidens luftfart

Kjetil Håbjørg, Executive Vice President & Chief Services i SAS
Kjetil Håbjørg, Executive Vice President & Chief Services i SAS, kommer til Luftfartskonferansen for å fortelle om hvordan SAS har opplevd koronakrisen og for å dele av deres erfaringer.


14:30–14:40

Sikkerhetsprisen 2020

Utdeling av Luftfartstilsynets sikkerhetspris for 2020.Panelsamtalen avlyses grunnet innstrammede koronarestriksjoner i Oslo.

Kontaktinformasjon Luftfartskonferansen