Hopp til innhold

Medisinsk utstyr

Du har lov til å ta medisinsk utstyr om bord på et fly hvis det er avgjørende for reisen din. Før du reiser, må du kontakte flyselskapet for å sikre at de vet at du skal bære medisinsk utstyr og for å kontrollere eventuelle krav til utstyret.

Du bør også sjekke med flyplassen du flyr fra at du får utstyret med deg gjennom sikkerhetskontrollen, eventuelt om de stiller krav til utstyret. Ikke glem å sjekke kravene til flyplassen du kommer tilbake fra, og andre flyplasser du eventuelt stopper på under reisen din.

Ta med deg legeerklæring som viser at du har behov for bruk av utstyret. Det kan hende du må vise dette til sikkerhetspersonalet på flyplassen. Utstyret vil vanligvis sendes gjennom sikkerhetsskanneren i en separat skuff.

For utstyr som krever batteri, må du ha batterikapasitet til hele flyturen. Ekstra litiumbatteri må du ta med inn i kabinen, ettersom de ikke er tillatt i bagasjen.

De vanlige kravene til passasjerelektronisk utstyr gjelder under flygning, og du vil normalt ikke ha lov til å bruke utstyret under start og landing. Noen enheter har blitt testet og godkjent for bruk under hele flyturen, men du må kontakte flyselskapet på forhånd for å sikre at de vet at du skal bære medisinsk utstyr og for å sjekke om de har ytterligere krav.