Hopp til innhold

Nytt design på nettsidene

Skjermbilde av testsiden til luftfartstilsynet.no
Skjermbilde av testsiden for luftfartstilsynet.no. Dette er ikke den faktiske nettsiden.

Luftfartstilsynet har gjort en oppfriskning av designet på nettsidene.

Vi er glade for å kunngjøre at Luftfartstilsynets nettsider har fått en betydelig oppgradering! Dette markerer første store oppfriskning siden nettsidene våre ble lansert for fem år siden. 

Den mest åpenbare endringen er på forsiden som har fått større bilde, mindre bokser og søkefeltet er viet mer oppmerksomhet. Aktueltsakene er også flyttet lengre opp for at man lettere skal se de når man går inn på landingssiden.

Brukervennlighet og universell utforming

Nettsiden er designet med hensyn til det nye regelverket for universell utforming. Universell utforming er viktig for at alle, uavhengig av funksjonsevner, skal kunne delta fullt ut i samfunnet. Brukere med, for eksempel, synshemminger eller kognitive utfordringer kan trenge å tilpasse farger, kontrastnivåer eller tekststørrelser for å kunne lese og navigere på et nettsted. Dette er endringer som du kanskje ikke vil legge merke til hvis du ikke har behov for de, men som skal være bedre tilrettelagt for i det nye designet.

Vi har også prioritert bedre brukervennlighet på mobil. Med stadig flere av oss som bruker mobile enheter til å surfe på nettet, er det viktig at nettsidene våre er like funksjonelle og brukervennlige på mindre skjermer som de er på en desktop.

Vi verdsetter innspill

Som alltid med nye systemer kan det være at alt ikke fungerer optimalt med én gang. Vi vil fortsette med justeringer og finpuss fremover. Har du innspill til forbedringer oppfordrer vi deg til å melde ifra til oss på e-post til kommunikasjon@caa.no.

Vi håper at det nye designet vil forbedre din opplevelse som bruker og gjøre det enklere for deg å finne den informasjonen du trenger.

Publisert: 11.05.2023