Hopp til innhold

Luftfartstilsynet lanserer ny metode for rapportering av luftfartshendelser og -ulykker

foto:mostphotos.com
Foto: Mostphotos.com

Luftfartstilsynet informerer om at vi nå tar i bruk ny rapporteringsmetode for luftfartshendelser og -ulykker. I den forbindelse er skjema NF-2007 erstattet av det europeiske rapporteringsskjemaet aviationreporting.eu.

NF-2007 vil være tilgjengelig frem til overgangsdato, men all informasjon (tidligere rapporter/oppfølging og lignende) vil være tilgjengelig som arkiv for sluttbruker i Altinn.

Følgende rapporteringsmetoder vil tilfredsstille rapporteringsplikten:

  1. API til ECCAIRS 2: Organisasjoner som ønsker automatisk rapportering via eget rapporteringssystem kan sette opp dette gjennom et API. Testmiljø og informasjon for å sette opp en slik løsning bestilles hos Luftfartstilsynet via følgende skjema. Lurer du på noe om format, innsendingsmetoder eller andre tekniske forhold? Send en e-post til: safetydata@caa.no

  2. Rapportering uten API: Aviationreporting.eu erstatter tidligere løsning med Altinn. Rapporterende organisasjoner som ikke benytter seg av API må registrere seg i kontaktskjemaet til aviationreporting.eu

    I skjemaet velger du CAA Norway under “Competent Authority” og velg “Request Access” under “Kind of support”.

    I fritekstfeltet ønsker vi også at du oppgir stillingstittel til kontaktpersonen. Forespørselen blir da videresendt til Luftfartstilsynet som oppretter administratorrettigheter til vedkommende. Denne brukeren kan selv administrere brukere i egen organisasjon.

    Individuelle rapportører registrerer seg selv ved rapportering i portalen via “Register as an individual user”. 

Når du registrer deg får du tilgang til flere menyer, blant annet oversikt over egne rapporter og mulighet til å editere/berike/oppdatere tidligere innsendte rapporter og sende oppdatering til Luftfartstilsynet. 

Har du spørsmål om felter, feltverdier eller annet innhold i rapporten?  

Send e-post til: occurrence@caa.no