Politiattest til bakgrunnssjekk i din digitale postkasse

Når du søker om norsk uttømmende politiattest (UPA) til søknad om bakgrunnssjekk, vil du fra 1. mars 2020 motta politiattesten i din digitale postkasse eller i posten om du ikke har digital postkasse. Politiet vil ikke lenger sende originalen direkte til Luftfartstilsynet, du må sende denne videre til Luftfartstilsynet. Les mer om endringen her.

Ny prosedyre fra 01.03.2020:

  • Du logger inn via www.politi.no/politiattest  for å søke om politiattest elektronisk (søknad pr. post om du ikke har mulighet til å søke elektronisk). Politiattesten er gratis.
  • Husk å velge kategori Luftfart og formål Bakgrunnssjekk.
  • Du vil få type uttømmende politiattest i din digitale postkasse – og du må selv videresende denne til Luftfartstilsynet.
  • Dersom du har din digitale postkasse hos digipost kan du videresende politiattesten til Luftfartstilsynets digitale postkasse i digipost. Merk at dette må gjøres fra en PC. Det er ikke mulig å videresende politiattesten på mobiltelefonen.
  • Dersom du har din digitale postkasse hos e-Boks må du skrive den ut og sende den som papirpost til Luftfartstilsynet. 
  • Dersom du mottar politiattesten i posten må du sende denne videre i post til Luftfartstilsynet

Digital postkasse

Har du ikke digital postkasse, kan du lage en her.  

Har du ikke e-Boks kan denne opprettes her.

Du er selv ansvarlig for å få sendt politiattest til Luftfartstilsynet.
Du må IKKE legge med politiattesten elektronisk i søknaden om bakgrunnssjekk.

Søknad om bakgrunnssjekk

Vi minner om at du også må fylle ut søknad om bakgrunnssjekk. For å få behandlet søknaden om bakgrunnssjekk må Luftfartstilsynet ha både utfylt søknad og politiattest(er)*. 

Når søknad og politiattest(er) er mottatt vil vi behandle søknaden om bakgrunnssjekk. Du kan følge status på Min side, www.luftfartstilsynet.no.

Spørsmål vedr politiattest eller bakgrunnssjekk, send oss gjerne epost – husk å oppgi fullt navn og fødselsdato v/ henvendelser: bakgrunnssjekk@caa.no

* fra alle land du har vært registrert bosatt mer enn 6 måneder de siste 5 år. Utenlandske politiattester må ikke legges med i søknad elektronisk, men sendes med post eller til digital postkasse til Luftfartstilsynet.

Sist oppdatert: 25. feb 2020