GA-konferansen 2020

GA-konferansen er en årlig konferanse skreddersydd for allmennflymiljøet i Norge. Vi inviterer alle som driver med privat- eller rekreasjonsflyging til Lillestrøm helgen 14. og 15. mars.

NB! GA-konferansen 2020 er utsatt inntil videre.

Luftfartstilsynet har på bakgrunn av det pågående utbruddet av Covid-19 (koronavirus) innført begrensninger på møte- og seminarvirksomheten. Dette er i tråd med helsemyndighetenes gjeldende råd om å begrense slik aktivitet.

GA-konferansen 2020 er derfor utsatt på ubestemt tid. Vi takker for velviljen og beklager de ulempene dette medfører.


Hvor: Thon Hotell Arena, Lillestrøm

Når:  kl. 09.00 - 16.00 begge dager

GA-konferansen 2020 vil gi deg innblikk i:

  • Ny flyteknologi, hydrogen og batterifly. Hør fra de som utvikler teknologien og beveger markedet.
  • ADS-B i Norge i fremtiden.
  • Nytt regelverk for instrumentbevis, instruktørrettighet og skolefly.
  • Utviklingen på arbeidsmarkedet for flygere. Du får en sjanse til å bli ansatt! Ta med sertifikat og loggbok.
  • Hendelser og ulykker i alle grader og avskygninger. Du vil bli sikrere og bedre rustet til å takle kriser både i lufta og på bakken.
  • Part M Light. Fremtidens vedlikeholdskrav til private fly.

Programmet

Programmet består av et hovedprogram i konferansesalen, samt valgfrie parallelle workshops. Lørdag er det hovedprogram frem til lunsj, etter lunsj kan du velge å følge hovedprogrammet eller delta på workshop. Hovedprogrammet vil gjennomgå EASAs Safety Promotions, erfaringer fra GA sikkerhetsforum i UK og opprettelse av GA sikkerhetsforum i Norge. I tillegg vil det bli et foredrag om hvordan spleiseflyging kan gjøres lovlig og vi får Samferdselsdepartementets syn på ny GA-flyplass for Oslo.

Etter en pause får vi høre George Lundbergs beskrivelse av å totalhavarere et fly og opplevelsen av sitte fast i vraket under vann. Luftfartstilsynet vil også gjennomgå regelverket Part M Light - det nye vedlikeholdsregimet for privatfly.

Workshops

Vil du heller på workshops kan du etter lunsj på lørdag velge å gå på workshop i instrumentrettigheter eller luftromskrenkelser. Etter en kaffe/te-pause blir det en workshop om DTO og en som tar for seg flightplan, tollregler og landing på ukjent plass.

Instrumentrettigheter
Om ulike veier til instrumentrettigheter: CBIR i EASA, IR fra USA og den nye Basic Instrument Rating (BIR).

Luftromskrenkelser
Om ansvarsfordelingen mellom flyger og flygeleder for å unngå luftrom, annen trafikk og terrengkollisjon. Du hører fra Luftfartstilsynet om reglene, en flygeleder forteller om hvor luftromskrenkelser inntreffer og Tommy Norvik deler sin opplevelse av å fly inn i Oslo TMA og den videre saken etter at hendelsen ble innrapportert. 

DTO
Siste nytt om DTO.

Praktiske tips om flightplan, tollregler og landing på ukjent plass
AIS/NOTAMs beste tips om flightplan, Tolletaten informerer om tollregler for GA, og Per Julius Helweg holder foredrag om hvordan du planlegger landing på ukjent plass.

Påmelding og praktisk info

I år koster det kr 400,- å melde seg på. Til gjengjeld får du hotellets rikholdige lunsj begge dager i tillegg til snacks, te og kaffe i møterommene. Luftfartstilsynet betaler selve konferansen og subsidierer hver deltaker med omtrent like mye som deltakeravgiften.

Påmeldingslenke

Hotell

Trenger du hotell, er du selvsagt velkommen til å bo på konferansehotellet. 

Hotellet gir deg en rabattert pris dersom du følger denne lenken. (deaktivert lenke) 

Se mer om hotellets fasiliteter her. (deaktivert lenke)

Publisert: 11. feb 2020