GA-konferansen 2019

Luftfartstilsynet har gleden av å invitere deg som er involvert i allmennflyging til konferanse 16. mars 2019 ved Thon hotel, Arena Lillestrøm. Vi tilbyr mange spennende foredragsholdere som har mye spennende på hjertet når det gjelder allmennflyging.

Vi har valgt "Utfordringer for allmennflygingen i Norge – hva gjør vi med dem" som overskrift for denne konferansen. Tusenvis av dyktige mennesker i luftfartsbransjen sørger for at luftfart er en velsmurt og robust bidragsgiver til samfunnet. Allmennflyging er en viktig del av luftfarten og på representerer sitt samfunnsbidrag blant annet igjennom rekruttering, opplæring, transport, rekreasjon og sport. Samtidig har også denne delen av luftfarten sine særegne utfordringer som en del av bransjen.

For hvem?

Målgruppen for konferansen er  alle om er aktive innenfor allmennflymiljøet. Uavhengig om du er tilknyttet en interesseorganisasjon eller holder på alene. Luftfartstilsynet ønsker alle utøvere innenfor privat og allmennflysegmentet, personell ved tekniske verksteder, flyklubber, veteranflyorganisasjoner, selvbyggere og flyskoler velkommen.

Er du en premissgiver for allmennflyging i Norge? Dette kan for eksempel være deg som jobber i lufttrafikktjenesten, politiske miljøer eller forsvaret. Vi håper du synes tema og innhold er interessant og ønsker å komme.

Hvorfor konferanse?

Vi har valgt ut noen områder for denne konferansen vi mener det er viktig å fokusere på. Dette gjelder spesielt utfordringer rundt rekruttering til luftfarten og hvordan man når frem til neste generasjon. Vi ønsker å ha fokus på trening og kompetanse, plan og strategi for fremtiden - en del av et større europeisk veikart for allmennflyging. Vi ønsker å dele noen ideer rundt hva teknologi kan bidra med for å gjøre allmennflyging tryggere.

Til tider ser vi dessverre fatale ulykker. Dette er ufattelig trist og berører ofte mange i miljøet, siden mange kjenner hverandre. Vi mener vi kan gjøre noe med dette og løsninger ligger i et felles løft for å gjøre flysikkerheten bedre i Norge. Vi vet hvilke områder som er mest utsatt for risiko og når faren for ulykke er størst. Disse risikoindikatorene vil være sentrale utgangspunkt for innholdet i konferansen. 

Vi håper også at du vil benytte denne anledningen til å møte andre som er involvert i allmennflyging.

Program

Vi jobber med å få på plass detaljene i programmet. Det programmet du finner i påmeldingen er tenativt og vi regner med at det kommer endringer.
Per 29. januar vet vi at følgende eksterne foredragsholdere vil stille:

  • Samferdselsdepartementet
  • FIRST Scandinavia
  • Equator Aircraft ved Tomas Brødreskift
  • Norges Luftsportforbund 
  • Avinor Flysikring A/S
  • Ola Tronrud
  • SHT

I tillegg vil flere av våre egne medarbeider i Luftfartstilsynet sørge for en interessant og spennende innhold hele dagen. 

Stands

Kontakt oss dersom du ønsker å presentere et prosjekt eller en ide relevant for allmennflyging. Luftfartstilsynet bestemmer hvem og hvilke prosjekt som tildeles stands. Vi har begrenset plass og dette fordeles etter først til mølla prinsippet. 
Dessverre er alle plassene tatt for denne konferansen. 

Påmelding

Konferansen er dessverre full. I tilfelle det blir ledige plasser vil vi åpne påmeldingen igjen. 

Les mer om konferansen her

Er du involvert i opplæring og trening? Vi tilbyr også gratis seminar om flyskoler (DTO). Dette vil foregå dagen etter (17. mars.)

Dette seminaret er dessverre fullt. I tilfelle det blir ledige plasser vil vi åpne påmeldingen igjen.  

Les mer om seminaret her