4-dagers kurs "Sikker integrering av droner" (SID)

Luftfartstilsynet inviterer til 4-dagers kurs i Specific Operations Risk Assessment (SORA). Årets SID finner sted fra 25. – 28. mars 2019 på Oslo lufthavn Gardermoen.

For å få sikker integrering i luftfarten trenger Luftfartstilsynet en harmonisert sikkerhetsvurdering som markedet kan bruke. Vi ønsker å gjøre droneoperatører godt rustet til å møte fremtidens regelverk.

Hva er SORA?

Specific Operations Risk Assessment. SORA er ment å ivareta en harmonisert risikovurderingsmetode. Dette er et krav i det nye EASA regelverket, og er en metode som skal brukes av alle som ikke faller inn under "åpen kategori" eller et "standardsenario".

Hvorfor skal jeg ha dette kurset?

Dette kurset skal gjøre deg i stand til å vurdere hvilken kategori i regelverket du tilhører (åpen, spesifisert eller sertifisert) og hvordan du skal bruke SORA som risikoanalysemodell. Dette er et 4-dagers kurs som gjør deg i stand til å være klar samtidig som de felleseuropeiske regelverket trår i kraft. Kurset gjør deg også rustet til å opprettholde et godt sikkerhetsnivå og være konkurransedyktig i alle europeiske land.

Hvem holder kurset?

Luftfartstilsynet ved seksjonen for ubemannet luftfart er vertskap for konferansen. Utviklerne av SORAen, Dr. Pierluigi Capone og Mr. Dannick Riteco, vil holde SORA kurset.

Når og hvor

Kurset blir holdt den 25. – 28. mars 2019 ved Oslo lufthavn Gardemoen.

Hvem passer dette kurset for?

Droneoperatører, CAAs, droneskoler, fagorganisasjoner, verksteder samt andre interessenter.

Påmelding

Luftfartstilsynet har forsøkt å gjøre det så billig som mulig og kjører kurset til kostpris. Vi er avhengig av å fylle opp årets SID for å kunne avholde SORA kurset. Blir det lav deltagelse, vil kurset bli avlyst og dere vil få pengene tilbake innen 10 dager.

Endelig bekreftelse vil derfor bli utsendt fra oss den 16. februar.

Påmeldingsfrist er 15. februar 2019.
Kuset holdes på engelsk.

Priser

SID med SORA kurs, uten kost og losji: 
9255 NOK inkl. mva.

SID med SORA kurs, med kost og losji:
14300 NOK inkl. mva.

Publisert: 06. feb 2019