Forbud mot armbåndsur ved teorieksamen

Fra 6. juni 2017 er det ikke tillatt å ha på seg armbåndsur under teorieksamen til flysertifikat som avlegges for Luftfartstilsynet. Dette er tilsvarende tiltak som flere universiteter og høgskoler allerede har innført.

Det er allerede forbudt å bruke elektronisk utstyr som mobiltelefoner, smartklokker, kamerabriller og mp3-spillere for å redusere muligheten for fusk under eksamen. Det er vanskelig å skille smartklokker fra vanlige klokker, derfor blir begge deler nå forbudt.

Armbåndsur må heretter legges bort i sekker, jakkelommer eller lignende sammen med mobiltelefoner, mp3-spillere og annet elektronisk utstyr. Tilgjengelige armbåndsur under skoleeksamen vil heretter kunne bli betraktet som forsøk på fusk på lik linje med andre ulovlige hjelpemidler. Dette gjelder om klokken befinner seg på armen eller i bukselommen til kandidaten.

Det vil være godt synlige klokker i alle eksamenslokalene, slik at kandidatene kan følge med på tiden. Ved digital eksamen er det også mulig å følge med på tiden i eksamenssystemet på datamaskinen.

Publisert: 02. jun 2017