Fant drømmejobben i Bodø

Frank Gøran Nordheim var på jakt etter lederjobb i staten da jobben som kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet dukket opp.

Jobben ble hans, og han takket ja uten betenkningstid. Det har han ikke angret ett sekund på. Ikke bare er Luftfartstilsynet en utfordrende og givende arbeidsplass, men som bonus fikk han kona fra Nittedal med seg nordover til det han betegner som «fri tilgang til en vanvittig natur».

Vi er glade i hav og fjell, og her har vi alle muligheter rett utenfor døra, sier Nordheim. Han er født i Bodø, oppvokst i Lofoten, og har mange år bak seg i Tromsø. De de siste årene jobbet han som medierådgiver i Kunnskapsdepartementet i Oslo.

Bodø har alt. Her jobber jeg i et høykompetent miljø, vi er en nasjonal myndighet som jobber med riksperspektivet, samtidig som vi hele tiden har det internasjonale aspektet for øyet.

Her trenger jeg heller ikke klatre så veldig høyt før jeg ser hjem, smiler han, og sikter til Lofotfjellene som ligger som en perlerad i horisonten.

Frank Gøran Nordheim mener det er positivt at statlige arbeidsplasser flyttes ut av hovedstaden. At det er mulig å bygge opp et solid fagmiljø andre steder, er Luftfartstilsynet et strålende eksempel på.

Når jeg i tillegg bor i en liten storby som er i sterk vekst, med kort vei til flyplass og naturen utenfor døra, føler jeg meg svært privilegert, sier kommunikasjonsdirektøren.

Denne artikkelen var først publisert i Luftfartsmagasinet som bilag i Dagens Næringsliv 6. juli. Du kan også laste ned magasinet fra PDFen nedenfor.

Publisert: 26. jul 2017