Human Performance

For å bytte fra nasjonale flysertifikat til sertifikat utstedt i henhold til Part-FCL, er det nødvendig å avlegge og bestå eksamen i faget Human Performance and Limitations (HP).

Innehavere av nasjonalt sertifikat, som skal bytte til Part-FCL-sertifikat, må avlegge teoriprøve i faget «Human Performance» (HP). Disse kandidatene kan melde seg opp som privatister.

For påmelding på ATPL eller CPL nivå benytt skjema NF-1139 «Registration for the theoretical exam ATPL/CPL/IR/EIR/CB-IR». Når du er registrert vil du motta en epost med informasjon om hvordan du kan booke tid for eksamen på et utvalg av trafikkstasjoner hos Statens vegvesen. Informasjon om trafikkflygereksamen finner du her.

For påmelding på PPL nivå benytt skjema NF-1133 «Påmelding til teorieksamen for PPL/LAPL/RTL». Etter at bekreftelse er mottatt på e-post kan eksamen gjennomføres på vegstasjonene til Statens vegvesen. Informasjon om PPL eksamen finner du her.

Eksamen gjennomføres elektronisk: PPL (20 spørsmål, 30 min), CPL (36 spørsmål, 45 min) og ATPL (48 spørsmål, 1 time).

For å søke om utstedelse av Part-sertifikat benyttes skjema NF-1022 B «Søknad om bytte av norsk nasjonalt sertifikat til EASA Part-FCL-sertifikat». 

Kontakt Luftfartstilsynet

  • Postadresse: Postboks 243, 8001 Bodø
  • Besøksadresse: Sjøgata 45–47, 8006 Bodø